BLOG

Jmenovitě bychom chtěli poděkovat sestřičce Kačence za pomoc s přípravou. (Nějaký ten dlouhý večer dělání visaček, příprava pohoštění, na místě chystačka..no bylo toho fakt hodně).

Pojďme se rozloučit se sezónou 2022 společně. Zopakujme si úspěšnou akci z loňského roku.
Máme pár novinek, tak přijď vyzkoušet nový trička, láhve, helmy a další co nás napadne:)
Přijďte ohlášeně/neohlášeně v čase mezi 14-18 hod.
Přijeď na kole, pěšky, autem či vlakem-je to na tobě. Na kolo ti mrknem a domluvíme co bude třeba.
Máš...

Cesta z Brna je dlouhá 272 km. My jsme to s přestávkou dali zhruba za 6 hodin. Mile nás překvapilo, že silnice směr na Svitavy, Hradec Králové a dále na Liberec byla bez komplikací. Až za Libercem do Smrku nám to trvalo trošku déle, protože jedete krásnou krajinou a tak jsme se ,,kochali".

V Singlekrasu proběhla modernizace dvojky, ze které se stává malá dolní Morava. Vyladěný skoky, vytažený klopenky a dobrý občerstvení na základně samozřejmostí. Je to kousek od Brna a tak když není volnej celej víkend, tak na půldenní výlet nám to stačí. Jasně, byli bychom tam celý den, ale znáte to rodina, povinnosti a tak dál.

Jelikož cyklovýlety máme rádi, tak jsme to museli zkusit. Zvolili jsme zadní uchycení sedačky. Hurá, máme asi vyhráno, Dominik (věk rok a čtvrt) jízdu na kole miluje. Ale musí to být pořádná jízda z kopce nebo v lese, když to pořádně skáče.

Před nádrem a v hale je klasický nádražní šrumec, ale k nám to jede z boku z pětky a tam je klídek. Jedete jen dvě zastávky (Horní Heršpice a Ostopovice) a vystoupíte pár kroků od dílny. Sami jsme si cestu vyzkoušeli a je to pohodička.

Abychom to upřesnili, první vyjížďka pro ty, co v zimě prostě nejezdí. Honza ani nezazimoval, za to Terka s dědem jooo. Takže Domka jsme dali do těch nejlepších rukou a to babičce Jiti a my jsme ve třech vyrazili na první krátkou vyjížďku. Asi někdo nepochopil, že 10 km není dohromady, ale zhruba jen jedna cesta. Nevadí, je to...

No přece až když je teplo, voní venku jaro. Domluvím se s kámošema,
lapnu svoje kolo a zjistím, že není vše v pořádku. To přesně nechceš zjistit
a tady je odpověď na první otázku, kdy na jarní servis?

Nevejde se Ti kolo do auta? Nevadí, skvělou zprávou je nová vlaková zastávka přímo u našeho servisu. Skoro jak na objednávku, že. :)) Tím pádem jste u nás za 10 min z hlavního nádraží Brno a co dvě hodiny zastavuje u nás. Více na idos.idnes.cz.

Přemýšleli jste někdy, že byste se při výběru barvy svého kola a doplňků nechali inspirovat významem barvy?

Vánoce se blíží a přemýšlíte, co koupit bláznům do kol? Říkáte si, že si vše pořídí sami? Dárkovým poukazem od MrKola určitě nešlápnete vedle. Možná poukaz zní jako klišé, ale ukážete, že jste si s dárkem dali záležet, protože jste promysleli, co obdarovaný vážně potřebuje. Někdy se nad dárkem zamýšlíme více ze svého úhlu pohledu-co mám rád já. Ale...

Bylo nás tu pár, ale přesto to bylo milé setkání. Měli jsme prostor se všem věnovat individuálně a z toho máme radost. Proběhlo pár kontrol, někdo dorazil dvakrát .. cesty jsou zrádné a defekt číhá na každém rohu. Dali jsme kávu, pivko a pokec. Máme z toho hrozně dobrý pocit a těšíme se na další setkání. Vidíme to na...

Aby cesta do naší dílny nebyla jen tak. Nabízíme tři různé trasy. Chcete se projet na kole nebo jen tak pěšky s kočárkem?
1. Vechtrovna (okruh 3,4 km)

Taky se řadíte mezi ty, co mají rádi lesní cesty? Méně lidí, neprofláklé stezky s davy lidí? Tak určitě oceníte, když vám povíme tip na výlet a jak na servis kočárku. Co je dobré nosit s sebou? Ano je to lepení a pumpička.

Tip jak vybrat dobré elektro kolo a kam na první test?
Začátek výpravy nezačíná jinak než sbalenim všech těch věcí (ano neobešlo se to bez pár připomínek) a to si člověk říká, jestli to má cenu na ten jeden den. Ale ano, dává nám to smysl. Než se vyřídí nosič na kola, tak to musíme nacpat dovnitř...

Dolní Morava se umí podepsat různými způsoby. Jeden tam nechal krev, druhej si zlomil žebra a třetí z toho má historky na vyprávění.

Projekt dílna

06.06.2020

Když se nám v hlavě zrodí projekt, tak už to jde postupně "samo".
Koncept dílny řešila Terka spolu s Jitkou Weinerovou (děkujeme za origo malbu). Honza řekl své požadavky na pracovní místo a už jen zbývalo nakoupit materiál a pustit se do práce. Zvládli jsme to za víkend, ale v tomto případě jen díky pomoci našich kamarádek Jitky a...

© 2021 MrKolo. Družstevní 15, Ostopovice, 664 49 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!